Trgovački lanac Lidl Hrvatska predstavio je novu robnu marku Okusi zavičaja koja obuhvaća 60 autohtonih proizvoda iz svih dijelova Hrvatske. U okviru linije nalaze se suhomesnati, riblji i mliječni proizvodi, kruh i tjestenina, voće i povrće te med i ulje, a na Lidlovim policama dostupna je od danas.

Lidl je ovim potezom dodatno podržao domaće proizvođače, navode iz trgovca dodajući kako liniju Okusi zavičaja odlikuje prepoznatljiva ambalaža i logotip koji simbolizira povezanost s hrvatskim porijeklom.

“Riječ zavičaj u svima nama budi najljepše asocijacije na djetinjstvo, bezbrižne trenutke, prekrasne krajolike, topla obiteljska okupljanja i naravno, bakinu kuhinju – najbolju hranu na svijetu. Naša zemlja obiluje blagom koje treba sačuvati; kao i plemenitim i vrijednim ljudima koji to svojim predanim radom i čine. Upravo zato, tvrtka Lidl Hrvatska odlučila je dodatno podržati hrvatske proizvođače i na jednom mjestu okupiti domaće okuse, kako bismo svi mogli uživati u kvalitetnim hrvatskim proizvodima”, kažu u Lidlu.

Pritom dodaju kako je riječ o biranim namirnicama iz svih hrvatskih krajeva – zagorskih brega, slavonskih ravnica, Jadranskog mora, Istre, Like i Podravine, ističući kako su proizvodi iz linije Okusi zavičaja pažljivo pripremljeni isključivo od najkvalitetnijeg voća, povrća, mesa, ribe, maslina, ulja, meda i mlijeka.

Neki od proizvoda iz ponude su primjerice Sir Škripavac, tradicionalni dalmatinski mladi sir blagog okusa, Fileti slanih inćuna u djevičanskom maslinovom ulju, Čvarci, tradicionalni domaći specijalitet iz srca Slavonije, Domaći rezanci s jajima, Domaća kravlja skuta, tradicionalna istarska domaća skuta blagog mliječnog okusa, Jabuke, Mandarine, Bilogorski bagremov med, fini slatki med od bagrema s bilogorskog područja, Međimursko Bučino ulje od koštica buće s međimurskih polja i mnoštvo drugih autohtonih proizvoda.

Iz Lidla ističu kako će se linija Okusi zavičaja u budućnosti proširivati i nadopunjavati novim autohtonim proizvodima.