Nakon deset godina poslovanja Lidl je dosegao točku pokrića u Švedskoj. Prema objavljenim računovodstvenim podacima, dobit prije oporezivanja dosegla je 106,9 milijuna švedskih kruna (15,8 milijuna američkih dolara), u financijskoj 2012. godini koja je završila 28. veljače 2013. godine.

Ovo prati gubitak od 13,7 milijuna kruna ili 2,1 milijun dolara u prethodnoj godini. Prodaja je dosegla 6,6 milijardi kruna ili 975 milijuna dolara na razini godine, što je porast od 6 posto.

Prema podacima tvrtke Dagens industry, Lidl je akumulirao gubitke od svog ulaska na švedsko tržište 2003. godine, što je ukupno naraslo na 3,1 milijardu kruna ili 471 milijun dolara.

Lidl je provodio snažan investicijski zamah pokušavajući poboljšati svoje poslovanje u Švedskoj. Njegov najnoviji marketinški podvig za svoje privatne robne marke bilo je otvaranje luksuznog restorana po imenu Dill (anagram od Lidl) u centru Stockholma. Nakon nekoliko tjedana otkrilo se da Lidl stoji iza tog restorana u kojem se kuhalo isključivo s Lidlovim privatnim robnim markama.

“Samo smo željeli pokazati kvalitetu naših proizvoda”, rekao je glasnogovornik Lidla listu Aftonbladet koji je otkrio cijelu priču. Više o tom pothvatu može se doznati na stranici dill.lidl.se.