grana-padano-lovilio-ribani-sir-largeRibani sir “Grana Padano” robne marke Lovilio iz ponude trgovačkog lanca Lidl Hrvatska u istraživanju Jutarnjeg lista ocijenjen je ponajboljim proizvodom u svojoj kategoriji, izvijestili su danas iz Lidla.

Naime, u gastronomskom prilogu “Dobra hrana” Jutarnjeg, jednog od najčitanijih dnevnih listova u zemlji,  prema ocjenama redakcije između četrnaest sireva upravo je ribani sir Lovilio Grana Padano podijelio prvo mjesto na listi – uvrstivši se tako u sam vrh trenutne ponude ribanih sireva na hrvatskom tržištu, ističu iz Lidla.

“Grana Padano” jedan je od najpoznatijih talijanskih, ali i svjetskih sireva. U ponudi Lidla ovaj sir dolazi s oznakom zaštićenog porijekla (D.O.C., Denominazione di Origine Controllata), te propisane proizvodnje koja podrazumijeva 12 do 15 mjeseci brižno nadziranog zrenja. “Grana padano” sir može se pronaći u dva oblika: tvrdi i ribani.

Srodna siru parmezanu, “ribana verzija” sira Grana Padano nastala je u specifičnom balansu izdržljivosti, profinjenosti i ukusne finoće. Ovi ribani komadići sira u sebi sadrže sve tradicionalne okuse Italije i Mediterana u cjelini. Generalno govoreći, esenciju sira “Grana Padano” krase polublijeda unutrašnjost, koja je zrnata, tvrda i mrvljiva, te izrazita svježina okusa. Ponajbolje ga je konzumirati u komadima, premda ga se češće koristi naribanog.