Lindt je pokušao zaustaviti svog njemačkog suparnika da proizvodi slične čokoladne zečeve još od 2000. godine.

Poznati švicarski proizvođač čokolade Lindt&Sprungli izgubio je sudsku parnicu za zaštitu svojih čokoladnih uskršnjih zečeva omotanih u zlatnu foliju od imitacije njemačkog proizvođača čokolade Confiserie Riegelein.

Lindt je pokušao zaustaviti svog njemačkog suparnika da proizvodi slične čokoladne zečeve još od 2000. godine. Međutim, njemački savezni sud odbacio je u četvrtak Lindtovu zadnju žalbu.

“Vrlo nam je drago da je ovaj slučaj dobio sretan kraj za nas nakon nekih 12 godina”, rekao je čelnik Confiserie Riegelein. Lindt će poštovati sudsku odluku iako se ne slaže s pravnim tumačenjem suda, rekla je glasnogovornica švicarske tvrtke. “Mi ćemo nastaviti braniti našeg zlatnog zeca i ubuduće kad god to bude potrebno”, kazala je.

Zanimljivo je da je prošle godine Lindt dobio sudski spor protiv austrijske tvrtke Hauswirth kada je sud u Beču odlučio da Hauswirth više ne može proizvoditi čokoladne uskršnje zečeve u zlatnoj foliji jer ih zbog prevelike sličnosti ljudi miješaju s Lindtovim zečevima. (H)