U utorak, 3. svibnja, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru (Savska cesta 160) održat će se veliko finale natječaja “Zasviraj sa Žujom” čiji će pobjednik zasvirati na jedanaestom izdanju INmusic festivala.

zasiviraj-s-zujom-midiPrva tri finalista odabrala je publika glasovanjem putem posebne aplikacije na Facebook stranici Ožujskog piva dok je četvrtog finalista odabrao stručni žiri. U prvom kruga najviše glasova osvojio je elektro-akustični bend Phaneron, pobjednik drugog kruga je zagrebački bend Spleen G koji kombinira funk, jazz i rap dok su favoriti trećeg kruga energični Čakovčani iz benda Media Stres.

Stručnom žiriju nije bilo niti malo lako među mnoštvom kvalitetnih prijavljenih izvođača izdvojiti četvrtog finalista koji će se boriti za nastup na INmusic festivalu.

Ovo godine na natječaj se prijavilo i mnogo glazbenica i bendova predvođenih nježnijim glasom, a među njima se posebno istaknula  mlada kantautorica iz Splita – Billie Joan koju je žiri odlučio obarati kao četvrtu finalisticu.

Finalisti imaju zadatak pokazati se u najboljem izdanju te impresionirati prisutne predstavnike medija koji će se 3. svibnja svojim glasovima odlučiti o pobjedniku. Najbolji bend ove godine predstavit će se na glavnoj pozornici INmusic festivala. Finaliste koji ne pobjede čekaju pokloni Ožujskog piva.

Ožujsko pivo i INmusic festival finalistima žele dobru zabavu u borbi i putu prema INmusic pozornici te pozivaju sve zainteresirane da dođu poslušati sve izvođače te podržati svoje favorite jer će izvođačima svakako dobro doći i prijateljska podrška iz publike.

Prvi izvođač predstavit će se s početkom u 20 sati, a svi zainteresirani mole se da u Vintage Industrial Bar dođu na vrijeme kako bi bili u mogućnosti čuti sva četiri sjajna finalista.

Pobjednik natječaja “Zasviraj sa Žujom” naći će se rame uz rame na popisu velikih svjetskih izvođača koji će nastupiti na jedanaestom INmusic festivalu, među kojima su Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, Kawasaki 3p, The Bambi Molesters, Gustafi te još mnoga imena svjetske i regionalne glazbene scene.