Ljetna delicija: Ledo Gamberi s tikvicama

Iz paleta smrznutih Ledo proizvoda za vrlo ukusan i zdrav obrok nude se Gamberi s tikvicama.

Očišćeni repići kozica  – gamberi – idealna su ljetna niskokalorična namirnica koja sadrži pregršt vrijednih sastojaka. Izvrsna su zamjena za proteine mesa. Gamberi su odličan izvor omega-3 masnih kiselina važnih za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i sprečavanje upalnih procesa.
Gamberi dobro podnose smrzavanje te su stoga najčešće dostupni u smrznutom obliku, a vrlo su praktični za primjenu.

Tikvice zbog visokog udjela vode imaju gotovo zanemarivu kalorijsku vrijednost.
Spektar nutrijenata koje osiguravaju tikvice je impresivan; izvanredan su izvor mangana i vitamina C te vrlo dobar izvor magnezija, vitamina A, kalija, prehrambenih vlakana, folne kiseline, fosfora, bakra i vitamina B2.

Smrznuti Ledo gamberi s kockicama tikvica praktično su, lagano i ukusno ljetno jelo koje osigurava privlačan okus u malo kalorija. U kombinaciji s tjesteninom, rižom, palentom ili drugim žitaricama predstavlja cjelovit obrok pripremljen u samo nekoliko minuta.

Ledo Gamberi s tikvicama namijenjeni su svima koji vole ukusnu, laganu i zdravu prehranu te osobama koje su na redukcijskim dijetama.

Recept za ukusan i lagan ručak s mirisom i okusom Mediterana:
Gamberi s tikvicama na bijelo: na maslinovom ulju propržiti malo nasjeckanog češnjaka i origano. Dodati zamrznute Ledo gambere s tikvicama i podliti s malo bijelog vina. Pirjati 6-8 minuta te dodati vrhnje za kuhanje. Skuhati tjesteninu (tagliatelle), procijediti i dodati umak od gambera i tikvica.