U kategoriji ljetne kozmetike ukupno 48% vrijednosne prodaje dolazi od proizvoda na cjenovnim akcijama ili od specijalnih pakiranja.

Ljetna kozmetika obuhvaća proizvode za njegu kože, gelove za tuširanje, proizvode za depilaciju i anticelulitne proizvode. Prodaja ljetne kozmetike u razdoblju od srpnja 2017. do lipnja 2018., u odnosu na isti period godine ranije, količinski pada 7%, a vrijednosno 4%. Svi segmenti bilježe pad ukupne prodaje. U kategoriji ljetne kozmetike ukupno 48% vrijednosne prodaje dolazi od proizvoda na cjenovnim akcijama ili od specijalnih pakiranja.
Udio promotivne prodaje najniži je u segmentu proizvoda za depilaciju, a najveći, ali s tendencijom pada, u segmentu anticelulit proizvoda.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, promotivna pakiranja prosječno odnose 15% naprama 85% koliko je na strani cjenovnih akcija. Iznimka je segment anticelulit proizvoda s 39% udjela prodaje promotivnih pakiranja u ukupnoj promotivnoj vrijednosnoj prodaji. Dubina popusta na razini kategorije iznosi 26%.