Tradicionalni formati (trgovine mješovitom robom i drogerije) predvode u vrijednosnoj prodaji kategorije sa 62% udjela, dok su moderni formati (hipermarketi, supermarketi) zauzeli preostalih 38% vrijednosti.

Ljetna kozmetika obuhvaća kategorije dezodoransa, gelova za tuširanje, njegu kože tijela i ruku (proizvodi namijenjeni hranjenju, zaštiti ili vlaženju kože tijela i ruku – u obliku krema, losiona, gelova, itd.), toaletnih sapuna, pjene za kupanje i proizvode za depilaciju (ovi proizvodi su namijenjeni za uklanjanje dlačica u obliku kreme, trakica, voska, pjene, gela te šećerne paste; u kategoriju ne spadaju sredstva za brijanje, britvice te električni depilatori).

Kategorija ljetne kozmetike u 2018. godini bilježi rast vrijednosne prodaje u odnosu na 2017. godinu.

Manji formati nose 62% ukupne prodaje kategorije. Nositelj kategorije su dezodoransi koji čine 33% ukupne vrijednosne prodaje. Vodeća 3 proizvođača 46% vrijednosne prodaje kategorije, a oni su abecednim redom: Beiersdorf, Colgate Palmolive, Unilever.

Tradicionalni formati (trgovine mješovitom robom i drogerije) predvode u vrijednosnoj prodaji kategorije sa 62% udjela, dok su moderni formati (hipermarketi, supermarketi) zauzeli preostalih 38% vrijednosti. Dezodoransima je pripala trećina vrijednosne prodaje kategorije ljetne kozmetike, a odmah iza tog segmenta dolaze gelovi za tuširanje s 27% udjela. Na trećem mjestu s 20% dolazi njega kože tijela i ruku, toaletni sapuni su zauzeli 14%, a manje udjele, po 3%, ostvarili su segmenti pjene za kupanje i proizvodi za depilaciju. Vodeća tri proizvođača u 2018. su godini stigli nadomak polovice udjela u vrijednosnoj prodaji (46%), dok su još uvijek veću polovicu tržišnog kolača među sobom podijelili ostali proizvođači.