Luca Rossi, partner u milanskom uredu konzultantske kuće A.T. Kearney, imenovan je direktorom za regiju EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika).

Rossi je na novu dužnost stupio s 1. siječnjom 2013. godine. Karijeru je započeo u Citibanku, a potom se 1997. godine pridružio A.T. Kearneyju. Kao konzultant u menadžmentu bio je usmjeren na razvoj u komunikacijskom, medijskom i tehnološkom sektoru.

Godine 2000. Rossi je imenovan partnerom u kompaniji, 2005. godine direktorom talijanske jedinice, a 2008. postao je član Uprave. Tijekom sljedećih nekoliko godina njegov je konzultantski rad bio usmjeren na talijanske klijente iz sektora proizvodnje i energetike, kao i na neke private equity kompanije.

“Prije tri godine A.T. Kearney je u regiji EMEA pokrenuo novi i snažnije integrirani operativni model koji se pokazao uspješnim. Nastavit ću ga razvijati kako bismo se još više izdvojili od konkurencije, i to ponajprije zahvaljujući našoj jedinstvenoj sposobnosti da za naše klijente kombiniramo neposredne rezultate s dugotrajnim konkurentnim prednostima”, rekao je Rossi komentirajući imenovanje. (Lider)