Magma ide na ZSE po 19 milijuna kuna

turbo-limac-trgovina-midiMagma se još u svibnju ove godine odlučila obratiti ulagačima, a regulator je odobrio prospekt tek 3. studenoga

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je Magmi uvrštenje 1.900.711 dionica nominale 10 kuna na uređeno tržište Zagrebačke burze. Znači, ukupna je nominalna vrijednost 19.007.110 kuna.

Iz obrazloženja objavljenom na Hanfinim internetskim stranicama vidljivo je da se Magma još u svibnju ove godine odlučila obratiti ulagačima na burzi. Magma je podnijela zahtjev 26. svibnja,  temeljem odluke Glavne skupštine od 19. travnja, a regulator ga je odobrio tek 3. studenoga.

U međuvremenu je, kako se može iščitati iz rješenja koje je potpisao Ante Samodol, bilo više nadopuna jer su za ilustraciju nedostajali financijski izvještaji, podaci o članovima Uprave i NO-a, prenosi Poslovni dnevnik.

Potom su pak isplivali na površinu prijedlozi za otvaranje stečajnog postupka. Kada se sve razriješilo i Magma uplatila naknade i pristojbe, Samodol je odobrio zahtjev. (Bankamagazin)