maraska-koestlin-small-midiMaraska, proizvođač likera, alkoholnih i bezalkoholnih pića iz Zadra, i bjelovarska konditorska industrija Koestlin osnovali su zajedničku tvrtku Mepas d.o.o. u okviru koje udružuju svoje prodajne aktivnosti, priopćeno je iz Maraske.

Nova tvrtka za trgovinu poslovat će na zadarskoj adresi Maraske, a kao glavni razlog njenog osnivanja navodi se jačanje tržišnih pozicija dviju kompanija.

Ukupno 92 zaposlena radit će isključivo na funkciji prodaje Maraskinih i Koestlinovih proizvoda, a direktor poduzeća bit će Vandri Montabelo, predsjednik Uprave Maraske d.d..

Mounghi Goundi, predsjednik Uprave Sinalca, i Vandri Montabelo, predsjednik Uprave Maraske
Mounghi Goundi, predsjednik Uprave Sinalca, i Vandri Montabelo, predsjednik Uprave Maraske

Od novosti u poslovanju iz zadarskog proizvođača ističu i ugovor s kompanijom Sinalco International, potpisan tijekom siječnja mjeseca, prema kojem Maraska preuzima proizvodnju i distribuciju Sinalco napitaka na području Republike Hrvatske.

Sinalco International je kompanija sa sjedištem u Duisburgu u Njemačkoj koja posluje u više od 50 zemalja svijeta. Osim u Njemačkoj, u Europi posluju u Italiji, Austriji, Švicarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji i Grčkoj.

Sinalco brend je najstariji brand osvježavajućih pića u Europi čiji naziv datira još iz 1905. godine kada nastaje naziv SINALCO iz složenice „sine alcohole“ (bez alkohola).

Za tržište RH planirana su tri Sinalco proizvoda: Sinalco cola, Sinalco orange te Energi-S. Sinalco Cola i Sinalco Orange su klasični napitci s okusima cole odnosno naranče koji će se plasirati u PET pakiranjima od 2 l i 0,33 l. Energi-S je osvježavajuće bezalkoholno energetsko piće koje će se pakirati u limenke volumena 0,25 l.

Plan prodaje za 2011. je oko 2,5 milijuna litara za sva tri proizvoda.