Margo IQ – energija za mozak

Zvijezda d.d. proširila je asortiman svojih margarinskih namaza potpuno novim i jedinstvenim proizvodom – Margo IQ s omega 3 masnim kiselinama (DHA, EPA i ALA) koje su nezaobilazna potpora svim misaonim procesima, pamćenju i koncentraciji.

Važan dio našeg mozga čine masnoće, od čega približno trećinu čine dragocjene omega 3 masne kiseline. U najaktivnijem dijelu mozga odgovornom za procese razmišljanja i pamćenja prisutne su visoke količine DHA. Ta višestruko nezasićena masna kiselina gradi naš mozak, slično kao što kalcij gradi kosti te je ujedno neophodna za rast i razvoj mozga novorođenčadi, a potrebna je i za održavanje normalne funkcije mozga odraslih.

Adekvatan unos ALA, DHA i EPA omega 3 masnih kiselina brojnim je znanstvenim istraživanjima doveden u direktnu vezu s poboljšanim razvojem mozga djece, boljim pamćenjem, koncentracijom i općenito boljim kognitivnim funkcijama svih dobnih skupina.

Ipak, naša je prehrana često manjkava na ovim važnim tvarima, stoga je redovita konzumacija Marga IQ dobar put da se osiguraju dovoljne količine omega-3 masnih kiselina potrebnih organizmu, a osobito mozgu.

Margo IQ  praktičan je proizvod pogodan za cijelu obitelj jer pridonosi adekvatnom omjeru masnoća u prehrani, a ujedno predstavlja i vrijedan izvor vitamina A i D te osobito vitamina E čija snažna antioksidativna aktivnost štiti organizam od djelovanja štetnih slobodnih radikala.

Zbog sadržaja specifičnih biološki aktivnih masnih kiselina Margo IQ je idealan odabir za sve one svakodnevno izloženim mentalnim naporima čiji zadaci zahtijevaju dobru koncentraciju i razlučivanje.

Učinkovitost Margo IQ-a potvrdilo je i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske sa prvom zdravstvenom izjavom koja je vezana uz mozak : „Margo IQ pospješuje koncentraciju i pamćenje.“