Marinko Zadro uplatio 70 milijuna kuna za Dalmacijavino

dalmacijavino-upravna-zgrada-midiNa račun Trgovačkog suda u Splitu uplaćeno je 70 milijuna kuna za Dalmacijavino kojeg je početkom godine kupila tvrtka Oštrc, potvrdio je Hini stečajni upravitelj Dalmacijavina Perica Mitrović.

Mitrović kaže da će se Oštrc upisati u zemljišne knjige, a on će na skupštini vjerovnika koja bi se trebala održati do kraja studenog, predložiti otpuštanje dijela radnika iz proizvodnog sektora koji po zakonu moraju biti barem jedan dan prijavljeni na Zavod za zapošljavanje.

Tako će dio od stotinjak radnika zaposlenih u proizvodnji ići na burzu, a proizvodnja će se zaustaviti. Preostalih 120 radnika u trgovini i drugim službama i dalje će raditi jer imaju zaliha za pola godine, a novi vlasnik po potrebi će na posao zvati radnike iz proizvodnje, kaže Mitrović.

Dalmacijavino je u veljači na javnoj dražbi na splitskom Trgovačkom sudu prodano za nešto više od 70,5 milijuna kuna tvrtki Oštrc, Marinka Zadre inače vlasnika industrije šećera Viro. Osim 67.000 četvornih metara skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci prodana je i vinarija u Jelsi i Starom Gradu, te zemljište u Vrbanju na Hvaru, a dio ponude je bila i drniška tvornica kvasine, vinogradi i poslovni prostor i skladište u Velikoj Gorici, Vukovaru, Rijeci i Zadru. (tportal.hr)

Prethodni članakBranko Roglić kupuje još dvije tvrtke
Sljedeći članakBiH izvoz: Krenuo izvoz Topsa u Vijetnam