Marko Njavro imenovan je predsjednikom poslovne jedinice Bugarska i članom uprave Molson Coorsa za Europu, izvijestili su iz Zagrebačke pivovare.

Na toj poziciji bit će odgovoran za ukupno poslovanje i rezultate vodeće bugarske pivovare Kamenitza AD, koja zapošljava 700 ljudi i ima dvije tvornice u Bugarskoj, te će kao član sudjelovati u radu uprave Molson Coorsa Europe.

Marko Njavro karijeru u Zagrebačkoj pivovari započeo je 2005. godine na poziciji višeg menadžera za ključne kupce te je vrlo brzo napredovao na poziciju brend menadžera za Beck’s, a potom i za Ožujsko.

Tri godine poslije unaprijeđen je na dužnost marketinškog menadžera za domaće brendove Zagrebačke pivovare s posebnim naglaskom na Ožujsko pivo.

Ostvarivši zapažene rezultate, godine 2011. imenovan je marketinškim menadžerom Starbeva za AB InBev brendove za deset europskih tržišta, čime započinje njegova vrlo uspješna međunarodna karijera.

Početkom 2012. godine preuzeo je poziciju direktora marketinga Molson Coorsa Rumunjske, a početkom 2013. imenovan je Brand Excellence direktorom za Molson Coors Europe te je postao odgovoran za cjelokupan portfelj Molson Coorsovih brendova, uključujući Staropramen, Carling International, AB InBev licencne i distribucijske brendove te projekte vezane uz core lager brendove.

Na novoj poziciji Marko Njavro odgovarat će predsjedniku Molson Coorsa Europe Marku Hunteru.