MasterCard_World Vision_2MasterCard i World Vision su potpisali ugovor o partnerstvu na više područja prema kojem će MasterCard upotrijebiti svoju stručnost, proizvode i usluge kako bi podržao aktivnosti organizacije World Vision u rješavanju ključnih humanitarnih izazova.

Međunarodna humanitarna pomoć se kontinuirano razvija, a u 2014. je u tu svrhu prikupljeno najviše sredstava u povijesti.

Ipak, s obzirom na krize neviđenih razmjera, ta sredstva nisu dovoljna za potrebe milijuna ljudi pogođenih siromaštvom, političkim nemirima i prirodnim katastrofama.

“Učinkovitost i održivost su dva najveća izazova s kojima se suočavaju humanitarne organizacije. Sve više koristimo našu stručnost kako bismo zajedno s nevladinim udrugama kao što je World Vision osmislili inovativna rješenja koja će pomoći siromašnima i ugroženima diljem svijeta. Vjerujemo da ovo partnerstvo može predstavljati model suradnje privatnih i neprofitnih organizacija koje zajedničkim snagama kreiraju obostrano korisna i održiva rješenja za neke od najvećih globalnih izazov”, rekla je Ann Cairns, predsjednica za međunarodna tržišta u kompaniji MasterCard.

“Odgovor na krize i ispunjavanje humanitarnih potreba zajednička su odgovornost. World Vision cijeni partnerstva poput ovog koja odnos između nevladinih organizacija i privatnih poduzeća mijenjaju iz transakcijskog u transformacijski. Nastojimo ojačati međusobna iskustva, vještine i tehnologije kako bismo na učinkovitiji i inovativniji način dosegnuli što veći broj ljudi”, istaknuo je Kevin Jenkins, predsjednik u World Vision Internationalu.

MasterCard i World Vision kroz ovo partnerstvo unapređuju pružanje humanitarne pomoći zahvaljujući tehnologijama digitalnog identiteta i elektroničkog načina plaćanja, uključujući Last Mile Mobile Solution (LMMS) World Visiona te MasterCard Aid Network.

MasterCard_World Vision_1MasterCard i World Vision su testirali ove sustave na Filipinima kako bi pomogli malim poduzetnicima u pokretanju poslovanja nakon posljedica tajfuna Haiyan. Nakon prošlogodišnjeg potresa u Nepalu, World Vision je i ondje počeo koristiti LMMS i MasterCard Aid Network, s ciljem pružanja različitih usluga te dopremanja hrane i potrebne opreme.

MasterCard i World Vision će surađivati u prikupljanju sredstava i javnom zagovaranju te u zajedničkom istraživanju u industriji i savjetovanju o temama kao što su digitalni identitet, financijska edukacija, odnosno upravljanje i zaštita podataka.