Safety Net je rješenje dizajnirano kako bi koristilo globalnu platnu mrežu kompanije MasterCard pomoću koje se mogu prepoznati neobična ponašanja u mreži i potencijalni napadi, često i prije nego što su banke i procesori toga svjesni.

MasterCardKompanija MasterCard objavila je dostupnost sigurnosnog sustava Safety Net u Europi. Safety Net je globalni sustav koji smanjuje posljedice hakiranja banaka i platnih procesora. Ovo rješenje dizajnirano je kako bi koristilo globalnu platnu mrežu kompanije MasterCard pomoću koje se mogu prepoznati neobična ponašanja u mreži i potencijalni napadi, često i prije nego što su banke i procesori toga svjesni.

Diljem svijeta kupci navode kako je sigurnost i zaštita plaćanja prioritet kada se govori o kupnji i iz tog razloga kompanija MasterCard neprestano radi na povećanju sigurnosti plaćanja i zaštiti podataka vezanih uz plaćanje. Sigurnost se omogućuje pomoću mnoštva različitih zaštitnih sustava u slojevitom pristupu razvijenom u suradnji s izdavateljima kartica, trgovcima i kupcima.

“Safety Net je posljednja crta obrane u dugačkoj liniji mrežnih zaštita dostupnih izdavateljima kartica u borbi protiv velikih cyber napada. Pomoću rješenja Safety Net možemo pratiti milijarde transakcija 24 sata dnevno i sedam dana tjedno štiteći tako izdavatelje kartica od hakerskih napada”, izjavio je Ajay Bhalla, predsjednik Enterprise Security Solutions kompanije MasterCard.

Ova usluga će automatski biti dostupna izdavateljima MasterCard kartica koji time jednostavno mogu  primijeniti najnovija sigurnosna rješenja. Safety Net pokriva sve debitne, kreditne i poslovne transakcije MasterCard, Maestro® i Cirrus® kartica, a budući da se nalazi u platnoj mreži kompanije MasterCard, izdavatelji kartica ne trebaju raditi posebne korake kako bi koristili ovu zaštitu.

Safety Net predstavlja vanjski zaštitni sloj koji nadopunjuje postojeće sigurnosne i obrambene sustave banaka izdavatelja kartica dodajući novi stupanj zaštite bez ometanja samog procesa plaćanja. Ovaj sustav nadzire različite kanale i geografska područja te pomoću posebnih algoritama pruža zaštitu prilagođenu različitim tržištima i poslovnim partnerima. Safety Net je još jedan u nizu naprednih sustava za zaštitu i sigurnost, koji predstavljaju prioritet broj jedan kompanije MasterCard.

Zahvaljujući globalnom pregledu platnih transakcija, MasterCard mreža može identificirati potencijalno razorne napade u realnom vremenu i pokrenuti ciljane zaštitne mjere izdavatelja kartica kao što su selektivne autorizacije transakcija i blokiranje pojedinih transakcija temeljem različitih kriterija.

“Sigurnost i zaštita su glavni prioritet za MasterCard. Zahvaljujući inovacijama, detekciji i prevenciji možemo pružiti brz odgovor na hakerske napade. Nalazimo se uvijek korak ispred kriminalaca i tome smo u potpunosti predani”, dodao je Bhalla.

Kao lider u sigurnosti plaćanja, kompanija MasterCard je usmjerena na stvaranje sigurne platne mreže i zaštiti transakcija svih sudionika platnog procesa. Novom generacijom sustava i usluga sposobnih za praćenje razvoja cyber prijetnji MasterCard se uvijek nalazi korak ispred kriminalaca. Sigurnost nije posebna značajka nego integrirani dio svih procesa kojima se kompanija bavi od samih početaka, bez obzira radi li se o novim tehnologijama ili zaštiti interne mreže.

Lansiranjem sustava Safety Net, MasterCard poduzima dodatne korake kako bi zaštitio proces plaćanja.