McDonald’s nastavio s dijeljenjem otkaza

steve easterbrook mcdonaldsLanac restorana brze prehrane McDonald’s najavio je ukidanje otprilike 225 korporativnih radnih mjesta u nastojanju da revitalizira svoje poslovanje.

Taj najveći svjetski lanac brze hrane ukinut će oko 135 radnih mjesta u sjedištu kompanije u Oak Brooku u Illinoisu, gdje ima oko 2.100 zaposlenih. Dodatnih 90 radnih mjesta ukinut će u inozemstvu.

Taj potez uslijedio je nakon najave izvršnog direktora McDonald’sa Stevea Easterbrooka da planira do 2017. smanjiti troškove za 300 milijuna dolara i reorganizirati tvrtku tako da može brže reagirati na promjene u fast-food industriji.

Kako prodaja pada, McDonald’s je priznao da ne uspijeva držati korak s promjenama okusa. Na posrnulom američkom tržištu, kompanija je izvijestila prošlog mjeseca o padu prodaje sedmo tromjesečje zaredom.

McDonald’s je u svom sjedištu već ukinuo 63 radna mjesta u prosincu te dodatnih 65 u siječnju. Prethodni rezovi bili su vezani za uklanjanje razine upravljanja između američkih franšiza i korporativnog ureda.

Posljednji krug rezova u srpnju, koji je obuhvatio razne pozicije vezane za globalno poslovanje, povećao je ukupan broj ukinutih radnih mjesta od kraja prošle godine na više od 350. (SEEbiz.eu)