Potaknuti mišlju kako briga za vlastito zdravlje, ali i podrška svim oboljelima od teških bolesti ne počinje niti završava u listopadu, već je potrebna svih 365 dana u godini, Medveščak i Podravka odlučili su podržati rad Udruge “SVE ZA NJU”.

Naime, kako bi ukazali na nužnost brige za vlastito zdravlje, ali i podržali sve one koji zbog bolesti vode najveću životnu borbu, Medveščak i Podravka organizirali su da momčad Medveščaka odigra utakmicu KHL prvenstva u nedjelju, 2. studenog, u novim dresovima koji su ekskluzivno za ovu prigodu boju promijenili iz klupski plave u ružičastu.

“Drago nam je da je Medveščak prepoznao naš prijedlog te osigurao igranje ove utakmice u posebnim dresovima. Ovime su Medvjedi dali podršku našoj suradnji s udrugom ‘SVE ZA NJU’. Ova humanitarna akcija započela je donatorskom večerom, a nastavlja se velikim koncertom benda Frajli u Lisinskom i prodajom CD-a. Osobito nas veseli činjenica i radujemo se podršci navijača Medveščaka koji su uvijek do sada pokazali veliko srce kakvo ima i naša kompanija. Ovo je početak kampanje koju pripremamo s Udrugom, a koja će se zasnivati na ideji samopomoći i edukacije oboljelih kroz radionice kuhanja”, najavila je direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija Podravke Marinka Akrap.

Medveščakova “ružičasta utakmica” (Medveščak – Amur), tijekom koje će Medvjedi nositi ružičaste dresove, igrat će se u nedjelju u Ledenoj dvorani Doma sportova u 17:30 sati.

No, dresovi igrača ekskluzivno su predstavljeni sinoć, na druženju navijača i igrača u ORANGE Bistro i Wine Baru u Zagrebu.

Tijekom prezentacije dresova igrači Medveščaka okušali su se i kao prodavači kestena, muffina i toplog čaja, a sav prikupljeni prihod od prodaje doniran je udruzi ‘SVE ZA NJU’.

Istu večer u Ilici 40 u izlogu galerije Likum, Medveščak i Podravka predstavili su poseban pop-up izlog u kojem su postavljene lutke igrača upravo u ružičastim dresovima.

U nedjelju, 2. studenog, nakon utakmice ‘Sve za nju’ originalni ružičasti dresovi igrača bit će ponuđeni na humanitarnu licitaciju.

Licitacija počinje u nedjelju s prvim minutama utakmice, već od 17:30 sati, a licitirati se može putem interneta na www.AUKCIJE.hr, na brojeve telefona 01 65 20 739 i 01 65 866 13 ili e-mailom na info@aukcije.hr. Licitacija će trajati 10 dana, a vlasnikom dresa postat će onaj tko ponudi najvišu donaciju za ovo dobro djelo.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da ovakav događaj organiziramo prvi u Hrvatskoj i još jednom ističemo kako je upravo dužnost sportaša i sportskih kolektiva da svojim primjerima i djelovanjima utječu na pozitivne promjene u društvu. Ovogodišnja kampanja logičan je nastavak svih projekata koje smo na ovu i slične teme s ciljem brige o zdravlju provodili i prethodnih godina”, izjavio je direktor marketinga i sponzorstava KHL Medveščak Zagreb, Mislav Madirazza.

Ulaznice za utakmicu dostupne su u sustavu TICKETSHOP.HR i u TISAK MEDIA Centrima po cijeni već od 40 kuna.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja ‘SVE ZA NJU’ osnovana je 2008. godine  kao  dobrovoljna, humanitarna organizacija s ciljem pružanja  informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima. Udruga je vrlo aktivna u organizaciji edukativnih tribina u većim hrvatskim gradovima, o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka vrata maternice, kao dva najučestalija raka kod žena.

U proljeće 2010. svečano je otvoren dugoočekivani Centar u kojemu sve žene oboljele od (bilo koje vrste) raka i njihove obitelji mogu potražiti prijeko potrebnu psihološku pomoć.