mercator-logo-midiSvrha novog izdanja komercijalnih zapisa je restrukturirati rokove dospijeća duga i obveze prema izvorima financiranje te raspršiti bazu izvora financiranja.

Tvrtka Poslovni sistem Mercator u petak je uspješno zaključila prodaju komercijalnih zapisa u nominalnom iznosu od 20 milijuna eura.

Interes investitora je za 55 posto premašio ciljanu vrijednost izdanja. Riječ je komercijalnim zapisima s dospijećem 21. studenoga 2016., odnosno 360 dana od dana početka obračuna kamate, i godišnjom kamatnom stopom 1,90 posto, navodi se u priopćenju objavljenom preko internatskih stranica Ljubljanske burze.

Svrha novog izdanja komercijalnih zapisa je restrukturirati rokove dospijeća duga i obveze prema izvorima financiranje te raspršiti bazu izvora financiranja.

Komercijalni zapisi izdani su u nematerijaliziranom obliku i uvršteni su u središnji registar nematerijaliziranih vrijednosnih papira koji vodi slovensko Središnje klirinško-depozitarno društvo s oznakom MEL09 i ISIN kodom SI0032501387.

Izdavatelj u priopćenju navodi da će obaviti sve što je potrebno kako bi zapisi bili uvršteni na uređeno tržište Ljubljanske burze.

U ime izdavatelja prodaju i otkup vodio je ovlašteni savjetnik, investicijsko društvo Alta Invest iz Ljubljane. (banka.hr)