Premda su paralelno trajali i pregovori s Konzumom, Marinko Mikulić, predsjednik Uprave Pan trgovine i Konzorcija Pan nije prihvatio njihovu ponudu jer je Konzum u zadnji tren tražio određene izmjene

U novo ljeto gotovo 300 radnika đakovačke Pan trgovina ušlo je sa strepnjom za svoja radna mjesta. Naime, još jedan “front” otvoren je u Đakovu krajem prošle godine kada je sindikat spomenute tvrtke na zahtjev radnika sazvao sastanak na kome su izneseni brojni problemi koji muče radnike, od blokade kartica preko kojih radnici primaju plaću, manjkova na inventurama i slično.

Na sastanku je bio i Marinko Mikulić, predsjednik Uprave Pan trgovine i Konzorcija Pan, koji je radnicima, a potom i nama, kazao kako njegova tvrtka ide u najam trgovina, a tada se kao najozbiljniji kandidat za preuzimanje spominjao Agrokor, odnosno Konzum. Međutim, ulaskom u 2013. godinu situacija se znatno promijenila. Konzum ne ulazi, no zato je “pred vratima” slovenski Mercator, piše Glas Slavonije.

“Mercator je ponudio dva eura više po kvadratu za najam i za njih smo se odlučili. S njima smo potpisali i obvezujuće pismo. Sada se provodi utvrđivanje stanja, od trgovačke robe, primopredaja, plaćanja robe, preuzimanje radnika itd. Iz Mercatora su rekli kako će u veljači preuzeti sve trgovine, pritom mislim na onih 27 trgovina gdje prelaze svi zaposleni. Glavne trgovine u ovom trenutku neću iznajmiti, za njih imam neke druge planove”, rekao je za Glas Slavonije Mikulić pojasnivši i zbog čega nije došlo do preuzimanja trgovina od strane Konzuma.

“Paralelno smo pregovarali s Konzumom i Mercatorom, da bi Konzum u zadnji tren tražio neke izmjene na koje ja nisam pristao te sam se odlučio za Mercator. Čini mi se da oni mijenjaju strategiju poslovanja, no znam da manje trgovine imaju u Sloveniji”, kaže vlasnik Pan trgovine.

Mikulić ističe i kako mu suradnja s Mercatorom odgovara i zbog plasiranja ambalaže u Sloveniji. (Banka.hr)