Mercator S širi mrežu maloprodajnih objekata u Srbiji

Mercator S potpisao je Ugovor o strateškom povezivanju sa Poslovnim sistemom Coka i na taj način nastavio sa širenjem maloprodajne mreže u Podunavskom i Braničevskom okrugu, priopćeno je danas iz tog maloprodajnog lanca.

Mercator je potpisao Ugovor o dugoročnom zakupu na 15 godina, i na ovaj način, broj prodajnih objekata koji posluju u okviru trgovačkog društva Mercator S, uvećao za 22 objekta, odnosno za novih 12.300 četvornih metara trgovačkih površina, ističe se u priopćenju.

“Nastavljamo sa širenjem maloprodajne mreže u Srbiji kroz ravnomjeran regionalni rast, imajući u vidu potrebe tržišta i zahtjeve potrošača, što je vrlo značajno za trenutak u kojemu poslujemo. Strateškim povezivanjem, Mercator S je ojačao poziciju u sektoru maloprodaje u Srbiji i sa oko 9 posto tržišnog učešća učvrstio mjesto drugog najvećeg trgovca”, izjavila je Stanka Čurović, predsjednica Upravnog odbora Mercator S i pomoćnica predsjednika Uprave Grupe Mercator za Mercator trgovinu jugoistočne Europe.

”Suradnja s Poslovnim sistemom Coka, omogućit će Mercatoru da svoju ponudu prilagodi potrebama potrošača, kupovnoj moći i specifičnostima tržišta centralne Srbije kroz tradicionalno poznatu Roda trgovinu. S druge strane, kroz partnerski odnos, osigurat ćemo plasman robe tvornice ambalaže Mladost Odžaci i razvoj potencijala domaće proizvodnje”, rekla je Stanka Čurović.

U okviru Poslovnog sistema Coka posluju TP Coka i TP Dunav iz Smedereva, TP Inex Velepromet iz Velike Plane, TP Mlava iz Petrovca na Mlavi, TP Nova trgovina iz Petrovca, kao i tvornica za proizvodnju kartonske ambalaže Mladost iz Odžaka.