Mercator se priprema za dokapitalizaciju

Injekcija novog kapitala trebala bi osigurati dodatna financijska sredstva koja bi mogla biti potrebna u slučaju strateških povezivanja u maloprodaji, nekretninama i drugim sektorima

Uprava slovenske trgovačke kompanije Mercator je počela pripreme za prikupljanje 20 posto novog kapitala, koji će, kako je objavljeno u utorak, iskoristiti za eventualne strateške kupovine u jugoistočnoj Europi.

Injekcija novog kapitala trebala bi osigurati dodatna financijska sredstva koja bi mogla biti potrebna u slučaju strateških povezivanja u maloprodaji, nekretninama i drugim sektorima, navedeno je u priopćenju kompanije, koje je prenijela slovenska novinska agencija STA.

Agencija podsjeća da su dioničari Mercatora, na sastanku održanom u lipnju 2007., dali upravi “zeleno svjetlo” za povećanje kapitala do 20 posto do 2012. godine, pod uvjetom da se novac iskoristi za strateške kupovine.

Uprava Mercatora je zaključila kako su nedavne promjene privrednih uvjeta u Jugoistočnoj Europi otvorile nove mogućnosti za strateška udruživanja, pa je počela pripreme za povećanje kapitala, kako bi bila spremna za slučaj da se ukaže prilika. (Bankamagazin)