Merkur Hrvatska: Poslujemo normalno i ne prodajemo svoje trgovačke centre

Merkur Hrvatska je samostalni pravni subjekt koji posluje normalno i ne prodaje svoje trgovačke centre, priopćili su danas iz te tvrtke ističući kako su u rujnu podigli obujam prodaje za čak 10 posto.

merkur-rijeka-midiTvrtka Merkur prisutna je na hrvatskom tržištu posljednjih 15 godina, u tom je razdoblju u Hrvatskoj izgrađeno ukupno devet centara u koje je uloženo više od 100 milijuna eura, a otvorila su se i nova radna mjesta.

Iz te tvrtke napominju da više od 60 posto dobavljača predstavljaju domaći partneri, što se pozitivno odražava na radna mjesta i stvaranje dobiti u Hrvatskoj.

Napominjući da gospodarska kriza nije zaobišla nikoga, pa tako niti Merkur Hrvatsku, ističu da unatoč poteškoćama posluju normalno, a u Hrvatskoj pripremaju nove prodajne akcije.

U priopćenju objavljenom u povodu medijskih napisa u kojima se spominju iz Merkura Hrvatske naglašavaju da su samostalni pravni subjekt koji posluje normalno i ne prodaje svoje trgovačke centre.

Slovenska Merkur Grupa, suočena s problemima u poslovanju, sredinom rujna je objavila da je tvrtka insolventna, te najavila izradu programa financijskog restrukturiranja koji će predložiti vjerovnicima.

Dan poslije, trgovačka tvrtka Merkur Hrvatska d.o.o. objavila je da se zaključak o insolventnosti matične kuće, slovenskog Merkura d.d., ne odnosi na poslovanje u Hrvatskoj, te da je tvrtka u Hrvatskoj solventna, redovno i nesmetano posluje te ispunjava obveze prema dobavljačima.

Prema pisanju slovenskih medija vlasnici, uprava i vjerovnici Merkura u Sloveniji traže rješenje za taj trgovački lanac. (H)

Prethodni članakU Zagrebu otvorena nova poslovnica Planet obuće
Sljedeći članakPepsi ostvario rast dobiti i prihoda