Metro Cash & Carry i Hrvatska mreža poslovnih anđela – Crane, potpisali su Sporazum o suradnji s ciljem osnaživanja digitalnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika, povezivanja hrvatskih startupova s potencijalnim partnerima u poslovnom sektoru te razvoja domaćih startupova

“Metro i američka tvrtka Techstars pokrenuli su Metro Techstars Accelerator, prvi globalni program namijenjen startupovima koji nude inovativne tehnološke aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja. Želimo pružiti podršku razvoju hrvatskih startupova i iskustvo koje smo stekli u provedbi Techstars Metro Acceleratora iskoristiti kako bismo povezali hrvatske startupove s profesionalnim kupcima Metro-a i omogućili im daljnji razvoj poslovanja u skladu s najnovijim trendovima“, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Sektori kojima će Metro i Crane posvetiti posebnu pažnju pri poticanju digitalizacije poslovanja malih i srednjih poduzetnika su ugostiteljski sektor i neovisni trgovci, odnosno grupe profesionalnih kupaca kojima Metro pruža kontinuiranu podršku u poslovanju.

“Inicijativu Metroa kao jednog od lidera u svom sektoru prihvatili smo bez previše razmišljanja. Svaki korak koji omogućuje nove, dobre prilike za poduzetnike pozdravljamo i aktivno podržavamo. Ova inicijativa omogućit će bolju detekciju startupa u ugostiteljskom i turističkom sektoru te njihovu priliku za brz rast poduprijet kompanijama poput Metro-a“, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela Crane.

Metro i Crane omogućit će povezivanje hrvatskih startupova i vlasnika restorana, hotela i drugih ugostiteljskih obrta te neovisnih trgovaca kako bi se stvorile prilike za digitalizaciju i modernizaciju sektora malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj i potaknuo daljnji razvoj inovativnih rješenja za unapređenje njihova poslovanja.

Kao u prvi korak Metro Cash & Carry i Crane će 17. veljače 2017. godine u Inovacijskom centru – HUB385 organizirati MeetUp na kojem će sudjelovati hrvatske startupovi te ugostitelji i hotelijeri koji su zainteresirani za digitalizaciju poslovanja te za inovacije koje nude tehnološki startupovi. O važnosti inovacije i digitalizacije za HoReCa sektor (hoteli, restorani, catering) govorit će glavni direktor Metro Techstars Acceleratora Alexander Zumdieck.