METRO Cash & Carry slavi 45 godina

METRO Cash & Carry ove godine slavi 45 godina uspješnog međunarodnog poslovanja. Svoj prvi veleprodajni centar, METRO je otvorio 1964. u Njemačkoj.

Danas METRO Cash & Carry posluje s otvorenih 660 veleprodajnih centara u 29 zemalja Europe, Azije i Afrike s preko 5,2 milijuna kvadratnih metara, zapošljava preko 100.000 radnika, a u 2008. je ostvario promet od 33,1 milijardi eura.

“Naš asortiman i usluge su prilagođeni upravo potrebama profesionalnih kupaca”, izjavio je André de Wit, predsjednik Uprave METROA Cash & Carry Hrvatska. „Hoteli, restorani, i ostali ogostitelji te mali i srednji trgovci mogu u METROU pronaći sve što im je potrebno za njihov poslovni uspjeh.“

Obilježavanje 45 godišnjice METRO Cash & Carryja u Hrvatskoj počinje 24. rujna i traje 45 dana. Kupci će u tom periodu biti nagrađeni s dodatnom akcijskom ponudom od 1.450 proizvoda s izvanredno niskim cijenama. Dodatno, svi kupci koji su rođeni u periodu od 24.rujna do 4. studenog od METROA će primiti rođendanski poklon. Također, svi radnici METRO Cash & Carryja primit će mali dar.

METRO Cash & Carry je u Hrvatskoj prisutan od 2001. Poslovanje je od samog početka uspješno i obilježeno je kontinuiranim rastom prometa. Tvrtka zapošljava više od 1.400 radnika, posluje sa šest veleprodajnih centara, a u 2008. je ostvarila promet od 2,42 milijarde kuna što je svrstava u vodeće trgovačke tvrtke u Hrvatskoj.