Metro Grupa zaključila je poslovnu godinu 2015./16. s konsolidiranom operativnom dobiti u iznosu od 1,5 milijardi eura, što je dvostruko više u odnosu na prethodnu poslovnu godinu kada je iznosila 711 milijuna eura.

Uprava i Nadzorni odbor Metro Grupe predložili su isplatu dividende u iznosu od 1 eura po običnoj dionici.

“Rezultati naše tvrtke u protekloj poslovnoj godini potvrdili su da smo na pravom putu s našim strateškim fokusom na kreiranje vrijednosti za kupce i kontinuirani proces transformacije. Ostvarili smo rast prodaje i zarade u izazovnim tržišnim uvjetima čime smo ostvarili prognozirane rezultate za poslovnu godinu i stvorili čvrste temelje za uspješno razdvajanje Metro Grupe. Metro Cash & Carry i Media-Saturn zabilježili su značajan porast like-for-like prodaje što se također odrazilo na zaradu”, rekao je Olaf Koch, predsjednik Uprave Metro Grupe.

Poslovnim rezultatima Grupe pridružuje se i Metro Cash & Carry s rastom prodaje putem dostave od 17,9 % te porastom like-for-like prodaje od 0,6 % koja je rasla 12 kvartala zaredom.

Metro Grupa poseban naglasak stavlja na društveno odgovorno poslovanje te je i u 2016. godini među najodrživijim tvrtkama u svijetu. U 2016. godini uvrštena je kao lider industrije u indekse Dow Jones Sustainability World i Europe koji popisuju tvrtke s najboljim ekološkim, socijalnim i ekonomskim učincima po sektoru. Također, uvrštena je i u indekse FTSE4Good World i FTSE4Good Europe.

U poslovnoj godini 2016./17. Metro Grupa predviđa blagi rast like-for-like prodaje te se očekuje da će prodajne linije Metro Cash & Carry i Media-Saturn doprinijeti ukupnoj prodaji.