U sklopu vodećeg svjetskog sajma vezanog uz svježe voće, Fruit Logistica, u Berlinu se sutra održava konferencija “Hrvatska na putu prema Europskoj Uniji – potencijali i perspektive za EU djelatnosti vezane uz svježe voće” na kojem će kao jedan od govornika sudjelovati i Angelo Turati, predsjednik Uprave Metro Hrvatska, izvijestili su iz tog trgovca.

Odbor za istočnoeuropske ekonomske odnose (OA) organizira ovaj događaj u suradnji s Messe Berlinom, a konferencija je podržana i od strane GFA Consulting grupe GmbH te potpomognuta sredstvima Federalnog ministarstva hrane, poljoprivrede i zaštite potrošača (BMELV).

Iz Metroa pojašnjavaju kako će ovaj događaj poslužiti kao platforma za razmjenu iskustava stručnjaka iz svijeta politike i gospodarstva, uključujući i Angela Turatija koji će govoriti o iskustvima s hrvatskog tržišta.

Cilj je rasprave obraditi tekuća poljoprivredna pitanja s naglaskom na mogućnosti i izazove uzgoja i trgovine voća i povrća u Hrvatskoj, kao i isticanje mogućnosti za jačanje suradnje među zemljama. Uz širenje EU i procesa integracije, pitanja kvalitete prema standardima EU od posebnog su značaja, a hrvatska poljoprivreda i sektor hrane imaju golemi potencijal, kaže se u priopćenju.

“Velika mi je čast što sam pozvan prisustvovati na ovom panelu u Berlinu. Želja mi je predstaviti Metro Hrvatska kao kvalitetnog, pouzdanog i snažnog partnera hrvatskih proizvođača voća te na taj način promovirati domaću proizvodnju. S obzirom da je Hrvatska jako blizu ulasku u EU, smatram kako će nam riječi stranih stručnjaka i njihova iskustva pomoći da prenesemo njihove uspješne modele poslovanja na naše lokalno tržište te se tako uskladimo s europskim standardima čemu Metro Hrvatska i teži“, izjavio je Turati.