Metro Cash & Carry Hrvatska je na 12. ZeGeVege festivalu predstavio novost u svojoj ponudi – Beyond Sausage, vegansku kobasicu na bazi biljnih proteina koju kupci mogu potražiti ekskluzivno u Metro centrima. Metro je jedini hrvatski trgovački lanac koji u svojoj ponudi ima proizvode tvrtke Beyond Meat koja je specijalizirana za proizvodnju namirnica na biljnoj bazi.

Uz svjetski poznati Beyond Burger, profesionalni kupci odsada u svim Metro veleprodajnim centrima u Hrvatskoj mogu potražiti i Beyond Sausage kobasicu kako bi svojim gostima ponudili održiviji, veganski meni. Posjetitelji Metroovog štanda na 12. ZeGeVege festivalu imali su priliku isprobati veganske Beyond Meat specijalitete u pecivima pekarnice Kroštula koje je pripremao zagrebački restoran Good Food.

Metro je veganske proizvode tvrtke Beyond Meat u svoju ponudu uvrstio kako bi dodatno proširio ponudu ekološki-osviještenih i održivih namirnica te na taj način zadovoljio raznolike potrebe ugostitelja. Beyond Meat burgeri i kobasice prvi su proizvodi od biljnih proteina na svijetu koji su proizvedeni posebnom tehnologijom tako da izgledaju i zadovoljavaju apetit poput mesnih proizvoda, ali ne sadrže sastojke životinjskog porijekla i za njihovu proizvodnju koristi se znatno manje prirodnih resursa.

“Metro Hrvatska sa zadovoljstvom predstavlja Beyond Sausage ugostiteljima i chefovima. Ovo je još jedan korak ka proširenju naše ponude inovativnim i održivim proizvodima koji će obogatiti menije naših profesionalnih kupaca. Metro posjeduje snažnu viziju i čvrsto uvjerenje u dobrobiti održive i raznolike ponude, pa je stoga naša misija ispuniti visoka očekivanja naših kupaca i partnera”, izjavio je Vlatko Zovko, direktor nabave i ponude za svježu prehranu tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska.

Metro AG proglašen je vodećom svjetskom kompanijom prema Dow Jones indeksu održivosti četiri godine za redom, u kategoriji Prodaje prehrambenih namirnica (Food & Staples Retailing). Proširenjem ponude proizvodima tvrtke Beyond Meat, Metro nastavlja svoja ulaganja u održiviji asortiman i cjelokupno poslovanje. U sklopu inicijative Metro Plastics, Metro će implementirati mjere kojima će umanjiti količinu konvencionalne jednokratne plastike koju kompanija svakodnevno koristi u 36 zemalja u kojima posluje. Metro će i svojim kupcima omogućiti da u vlastitom poslovanju jednokratnu plastiku zamijene održivijim rješenjima, razvojem ambalaže koja se može reciklirati, koristiti za kompost ili koristiti višekratno.