hrvatsko craft pivoMetro je proširio suradnju s hrvatskim proizvođačima craft piva te je na police svojih centara uvrstio craft pive Pale Ale i Neon Stout pivovare Varionica, pivo Red Baron koje proizvodi Air Craft Brewery te craft pive Aba i Lela 5th Element.

Uz više od 100 različitih etiketa svjetskih i hrvatskih proizvođača piva, u centrima Metro Cash & Carryja moguće je pronaći i 20 etiketa hrvatskih craft pivovara, što na domaćem tržištu predstavlja najširu ponudu proizvoda hrvatskih craft piva. Među proizvodima koje Metro nudi su i craft pive pivovare San Servolo te pivovara zaslužnih za razvoj craft pivarstva u Hrvatskoj: pivnica Medvedgrad i Zmajska pivovara.

“Zanatsko, craft pivarstvo trenutno je jedan od najbrže rastućih sektora u Hrvatskoj u proizvodnji pića. Ovaj način proizvodnje piva svojstven je malim, zanatskim pivovarama koje su u većinskom privatnom ili neovisnom vlasništvu. Nastojimo okupiti što veći broj hrvatskih craft pivara kako bismo našim profesionalnim kupcima omogućili da prate trendove i razvijaju svoju ponudu i trenutačno Metro Cash &Carry ima najširu ponudu craft piva u Hrvatskoj”, izjavila je Ivana Petras, voditeljica kategorije pića i duhanskih proizvoda.

Craft pivovare odlikuje inovativan i kreativan pristup proizvodnji koji, ovisno o stilu i tehnikama proizvodnje, na tržište donosi proizvode jedinstvenih okusa i aroma. Do sada je u sektoru craft pivarstva zabilježeno više od 25 različitih stilova proizvodnje. Zahvaljujući visokoj kvaliteti i posebnosti okusa, najpopularniji stilovi proizvodnje craft pive su Belgian Ale, Pale Ale, Porter i Stout, među kojima je najpoznatija ale pivo, prepoznatljivo po svojoj gustoći i slatkastom okusu.