Metro u akciji “Sigurni proizvodi za sigurno dijete”

metro-sigurni-proizvodi-za-sigurno-dijete-001Trgovački lanac Metro Cash & Carry, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, ispitao je kompletnu zdravstvenu ispravnost 70 različitih proizvoda iz svog asortimana namijenjenog djeci prema “Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti predmeta široke potrošnje” te “Pravilniku o sigurnosti igračaka”.

Prezentacija rezultata provedenog istraživanja održana je danas u središnjici tvrtke na zagrebačkom Jankomiru, a vodio ju je Igor Kotaran, direktor marketinga u Metro Cash & Carryju.

Svi proizvodi koji su se pokazali potpuno zdravstveno ispravnim prema spomenutim pravilnicima, rečeno je, sudjelovat će u promociji “Sigurni proizvodi za sigurno dijete” i biti dostupni po posebno sniženim cijenama do 14. rujna 2011. godine.

Također, kupci će tijekom promocije te u budućnosti ove proizvode u Metro Cash & Carry prodavaonicama moći prepoznati po posebnim oznakama.

U samoj akciji ispitana je šarolika lepeza raznih proizvoda s kojima djeca svakodnevno dolaze u kontakt – pisaći pribor, gumice, šiljila, voštane i uljne pastele, plastelin, dječji kompleti donjeg rublja, ručnici, jastučnice, četkice i paste za zube.

U Zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, ovisno o vrsti proizvoda, ispitana je prisutnost tvari koje zdravstveno mogu biti štetne, količina otpuštenih metala te nedopuštena prisutnost aromatskih amina koje možemo pronaći u bojilima. Kod zubnih pasti ispitani su i mikrobiološki parametri, prisutnost bakterija, kvasca i plijesni koji također moraju biti u propisanim granicama.