Microsoft kupuje LinkedIn za 26,2 milijarde dolara

microsoft-linkedinMicrosoft i LinkedIn su upravo objavili kako će div iz Redmonda kupiti ovu mrežu za ukupnih 26,2 milijarde dolara. LinkedIn bi trebao zadržati brand, kulturu i neovisnost u radu, a CEO Jeff Weiner će ostati na istoj poziciji – iako će odgovarati izravno čelniku Microsofta.

Nakon što su se pojavile novosti kako je Microsoft zatražio zamrzavanje trgovine dionicama, mnogi su pomislili da je posrijedi velika novost vezana za današnje E3 događanje i Xbox. Ipak, dogodilo se kudikamo veće iznenađenje – LinkedIn bi do konca godine trebao biti potpuno u rukama Microsofta.

LinkedIn se već duže vremena nalazi na glavnoj poziciji mreže koja služi za izradu poslovnih profila i profesionalno umrežavanje. Servis je ne tako davno kupio i online platformu za učenje Lynda.com, čime je ušao na potpuno novo tržište i izazvao veliko zanimanje u IT svijetu. Pored toga, zabilježili su godišnji rast od 19 posto, uz ukupno 433 milijuna korisnika diljem svijeta.

“LinkedIn tim je izgradio fenomenalno poslovno okružje orijentirano na profesionalce i njihovo spajanje. Zajedno možemo dodatno ubrzati rast LinkedIna, baš kao i Microsoftovih servisa Office 365 i Dynamics”, izjavio je čelnik Microsofta, Satya Nadella.

‘Baš kako smo izmijenili način na koji svijet gleda na spajanje i umrežavanje profesionalaca, ova veza s Microsoftom i kombinacija njihovih cloud usluga s LinkedIn mrežom će nam omogućiti i promjene načina na koji svijet funkcionira’, rekao je čelnik LinkedIna, Jeff Weiner. (tportal.hr)

Prethodni članakNova priznanja za Baranjski kulen i graševinu Vina Belje
Sljedeći članakProfil kompanije: Koestlin d.d.