Milka Forcan: Moj odlazak iz Delte trajao je već duže vrijeme

Bivša potpredsjednica Delte Milka Forcan izjavila je da njen odlazak iz tog holdinga traje već duže vrijeme

“Bio je to proces, nije u pitanju kap. Miroslav Mišković i ja smo zapravo duže vrijeme različito vrednovali neke ljude, neke situacije, neke konkretne poslovene dogovore”, rekla je Forcan u intervjuu za najnoviji NIN.

Forcanova je, kako navodi NIN, prve korake ka napuštanju učinila još početkom 2008. kada je napustila sve Deltine poslove u Srbiji i osnovala Kancelariju za međunarodne odnose tog holdinga.

“Mnogo toga smo prošli zajedno, mnoge probleme analizirali i rješavali zajedno, surađivali i stvarali u vrlo kompleksnim godinama i složenom privrednom i političkom okruženju. Danas različito vrednujemo tu suradnju”, objasnila je ona.

Podsjećajući da je u Delti provela 18 godina, Forcan je ocjenila da se, poslije toliko vremena, “i službeno smatra zrelom za samostalnost”, pa je “vrijeme za ovakve odluke”.

“Mnogo toga se promjenilo, i okruženje i kompanija iznutra, i ciljevi i planovi prvog čovjeka kompanije, a i moji osobni”, zaključila je Forcan.

Na pitanje novinara NIN-a kakva je njena komunikacija sa Miškovićem danas, ona je kratko rekla: “Nije bilo prilike nakon odlaska”. (NIN)