Milka Forcan: Moj odlazak iz Delte trajao je već duže vrijeme

forcan-i-miskovic-ftd2Bivša potpredsjednica Delte Milka Forcan izjavila je da njen odlazak iz tog holdinga traje već duže vrijeme

“Bio je to proces, nije u pitanju kap. Miroslav Mišković i ja smo zapravo duže vrijeme različito vrednovali neke ljude, neke situacije, neke konkretne poslovene dogovore”, rekla je Forcan u intervjuu za najnoviji NIN.

Forcanova je, kako navodi NIN, prve korake ka napuštanju učinila još početkom 2008. kada je napustila sve Deltine poslove u Srbiji i osnovala Kancelariju za međunarodne odnose tog holdinga.

“Mnogo toga smo prošli zajedno, mnoge probleme analizirali i rješavali zajedno, surađivali i stvarali u vrlo kompleksnim godinama i složenom privrednom i političkom okruženju. Danas različito vrednujemo tu suradnju”, objasnila je ona.

Podsjećajući da je u Delti provela 18 godina, Forcan je ocjenila da se, poslije toliko vremena, “i službeno smatra zrelom za samostalnost”, pa je “vrijeme za ovakve odluke”.

“Mnogo toga se promjenilo, i okruženje i kompanija iznutra, i ciljevi i planovi prvog čovjeka kompanije, a i moji osobni”, zaključila je Forcan.

Na pitanje novinara NIN-a kakva je njena komunikacija sa Miškovićem danas, ona je kratko rekla: “Nije bilo prilike nakon odlaska”. (NIN)