Mišković: Delta se možda vrati u maloprodaju

Protekla godina bila je najteža u povijesti naše kompanije, ali je Delta holding uspio ostvariti operativni profit od 36,6 milijuna eura, rekao je Miroslav Mišković, predsjednik ove kompanije na predstavljanju rezultata poslovanja.

“Iako je bilo teško, teže nego ikad, rezultati poslovanja su dobri, a u ovoj godini očekujemo rekordno povećanje prihoda i profita. Delta je svoju poziciju izgradila prodajom dijelova kompanija, a slične planove imat ćemo i u narednom periodu. Neće veliko iznenađenje biti ni ako se ponovno vratimo u maloprodaju”, najavio je Mišković ne želeći otkrivati detalje.

Ukupni promet svih članica Delta holdinga u 2013. godini iznosi 583 milijuna eura, a najveći dio prometa ostvarila je Delta agrar grupa, zatim Delta Generali i Delta DMD. U proračun Republike Srbije kompanija je tijekom prošle godine uplatila 87 milijuna eura na ime poreza.

Mišković je najavio i dolazak trgovačkih lanaca “Lidl” i “Carrefour” s kojima je Delta sklopila tri ugovora, ali je pritom precizirao kako točan datum njihova dolaska ovisi o brzini ispunjavanja problematičnih propisa.

Također je rekao da Delta ove godine namjerava investirati 200 milijuna eura u gradnju trgovačkog centra na Autokomandi u Beogradu, ali da se za početak projekta čeka usvajanje zakona o planiranju i izgradnji.

Ako do toga ne dođe, dodao je, plan je da se grade dva trgovačka centra u regiji. (Blic.rs)