Mišković prodao Delta city za 200 milijuna eura

Miroslav_Miskovic-delta-city-midiKompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je trgovačke centre Delta city u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je za B92.

Kupac je južnoafrički investicijski fond Hyprop Investments Ltd, koji je objavio da je od srpske kompanije Delta real estate koja je dio Delta holdinga, kupio trgovačke centre Delta city u Beogradu i Podgorici za 202,75 milijuna eura.

Kako navodi kupac, Delta city je kupljen za 127,75 milijuna eura, od čega je 112 milijuna prodajna cijena, dok će s nešto manje od 16 milijuna eura biti isplaćeni postojeći dugovi bankama.

Delta city u Podgorici prodan je za 75 milijuna eura, od čega je 60 milijuna cijena za sam objekt dok će sa nešto manje od 15 milijuna eura biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Kupovina je, kako se navodi u priopćenju Hyprop Investmentsa, podjeljena između same kompanije, koja je postala vlasnik 60 posto udjela u oba trgovačka centra, dok je ostatak od 40 posto kupila kompanija Homestead group holdings limited, povezana sa Luisom Norvalom, koji je jedan od direktora kompanije Hyprop Investments.

Upravljanje trgovačkim centrima biti će povjereno novoformiranoj kompaniji u Velikoj Britaniji Histed. Narednih dvanaest mjeseci u njeno ime centrima će upravljati Delta, dok će za to vrijeme Histed razmotriti otvaranje lokalne podružnice u Beogradu. (b92.net)