Mljekari nastavljaju prosvjede

mljekari-prosvjedi-veljaca-2012-midiProizvođači mlijeka nastavljaju prosvjede, ali mljekare su odblokirane, potvrdio je jutros predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar

Proizvođači mlijeka nastavljaju prosvjede, ali mljekare su odblokirane, potvrdio je jutros predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar.

Bit će na punktovima dok im se ne ispune zahtjevi, kaže Rešetar te ističe kako ulazi u mljekare nisu blokirani. Ponovio je kako proizvođači ne mogu prihvatiti da Ministarstvo poljoprivrede i Vlada budu samo posrednici u rješavanju problema, već moraju naći način kako da pomognu proizvođačima da smanje troškove i da se riješi situacija s otkupnom cijenom mlijeka.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a prosvjedovali su i u Đakovu ispred logističkog centra Dukata te ispred KIM-a u Karlovcu.

Prosvjedom traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU. (H)