Tvrtke dm-drogerie markt, Infinum i COBE najbolji su poslodavci u 2019. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je portal MojPosao proveo u 52 tvrtke, objavili su u s tog portala. Tvrtka dm-drogerie markt je nagrađena u kategoriji velikih tvrtki, Infinum je najbolji poslodavac u kategoriji srednjih, a COBE u kategoriji malih tvrtki.

Nagrade su dodijeljene na konferenciji Udruge U4HR i poslovnog tjednika Lider “Mistake management – Kako pasti i izRasti’. U kategoriji velikih tvrtki na drugom mjestu su Rimac Automobili, a treća je Zubak grupa. Kod srednjih tvrtki drugoplasirana je tvrtka Degordian Hrvatska, a nakon nje slijedi Nova Gratia.

Na drugom mjestu u kategoriji malih tvrtki za 2019. godinu je Mediatoolkit, a na trećem Micro-link. Istraživanje zadovoljstva zaposlenika je anonimno istraživanje koje se provodi među zaposlenicima tvrtki, s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi.

U ovogodišnjem istraživanju su sudjelovale 52 tvrtke, a svoje odgovore je ponudilo 4.500 zaposlenika. Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 2,88 od mogućih 4.

Ispitanici su najbolje ocjene dali za posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka te osobni rast i razvoj dok su najslabije ocijenjene kategorije lojalnost i uključenost u donošenje odluka.

Istraživanje mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihovu motivaciju da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade, a rezultati pokazuju da je angažirano 29 posto zaposlenika, njih 69 posto nije angažirano, a pet posto je nemotivirano.

Od ove godine sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u Istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a prvi dobitnik je tvrtka COBE. (Hina)