Na ovogodišnjem međunarodnom ocjenjivanju vina “Mundus Vini Summer 2019.”, održanom u Njemačkoj, Kutjevački podrum osvojio je tri prestižna priznanja. Vrhunska Graševina 2018. i Graševina de Gotho 2018. osvojile su zlatne medalje, a Maximo Oro 2017. srebrnu medalju.

“Nastavak je to potvrde kvalitete kutjevačkih vina u 2019. godini na međunarodnim vinskim festivalima”, poručuju iz tvrtke.

170 vinskih stručnjaka iz 45 zemalja dodijelilo je 14 velikih zlatnih medalja, 818 zlatnih i 928 srebrnih medalja. Zbog strogih pravila organizatora, samo 40 posto prijavljenih vina može osvojiti priznanje što ovaj uspjeh, zbog iznimno jake konkurencije, čini još većim.

Ova međunarodna priznanja potvrda su rada i predanosti vinarije Kutjevo koju su, osim struke, prepoznali i ljubitelji vina diljem svijeta što čini vinariju Kutjevo liderom cjelokupnog hrvatskog izvoza vina u 20 zemalja u svijetu s udjelom od preko 50% hrvatskog vinarstva.

Istovremeno, započela je berba grožđa u vinogradima Kutjeva d.d. na lokalitetu Škomić, a tijekom sljedećeg tjedna započinje berba na lokalitetima Hrnjevac, Vinkomir i Vetovo s kojih se bere grožđe za premium vina linije de Gotho i Maximo. Muškat Otonel i Pinot sivi su sorte kojima je započela berba. Prema prvim pokazateljima idealan omjer kiselina i sladora iz ovogodišnje berbe obećava vrhunska vina.

Vrijedne ruke naših berača započele su ovogodišnju berbu koji je prvi korak prema proizvodnji vrhunskih vina od kojih očekujemo i sljedeće godine niz uspjeha na međunarodnim vinskim festivalima, zaključuju u Kutjevačkim podrumima.