Virovitičani još jednom posve spremno dočekuju početak Viroexpa 2017., međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji će se od danas (petak, 24. veljače) do nedjelje održavati u ovom gradu

To je sada već 22. izdanje sajma koji se u međuvremenu etablirao u jednog od tri najbolja sajma u Hrvatskoj.

Ne čudi što stoga dobiva i odgovarajuću pozornost izvršne vlasti, najavljen je dolazak Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade RH, koji će svečano otvoriti ovogodišnji Viroexpo. Uz to pokrovitelji sajma su četiri ministarstva – Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova te Ministarstvo gospodarstva.

A što donosi ovogodišnji “Virkas”, kako ga od milja zovu Virovitičani i njegovi gosti?

Očekuje se, naime, nastup oko 700 izlagača iz više od 25 zemalja svijeta. Dva tjedna prije početka sajma izložbeni prostor je bio popunjen. Ovogodišnja zemlja partner je Republika Češka. To je drugi put da je Češka zemlja partner sajma, što je za Igora Androvića, direktora sajma, samo znak kako se gosti uvijek vraćaju na Viroexpo.

“Viroexpo je izlagačima uvijek nudio ‘svjetla pozornice’, nama su izlagači i naši posjetitelji uvijek bili na prvom mjestu. Kroz naš sajam poduzetnici iz regije dobivaju priliku da se povežu, stvore nove kontakte, razmijene informacije kako bi u budućnosti otvorili neke nove horizonte. Viroexpo je sjajna prigoda za promociju gospodarskih, turističkih i ostalih potencijala. Tijekom godina održavanja na sajmu su se potpisivali ugovori o poslovnoj suradnji, partnerstvu, naš sajam je od početaka do danas mjesto gospodarske suradnje”, govori Andrović.

Tvrtka Viroexpo je tehnički organizator sajma, a ono što ovu manifestaciju doista izdvaja od drugih sajmova je podrška i sinergija lokalne zajednice. Organizatori i pokrovitelji Viroexpa su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

Sajam je kroz godine postojanja mijenjao lokacije, tako je i ovogodišnje izdanje na novoj lokaciji – bliže središtu, na prostoru Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici.

Organizatori sajma pohvalit će se kako ove godine bilježe i velik interes medija – oko 70 novinara iz svih relevantnijih medijskih kuća Hrvatske akreditirano je za praćenje 22. Viroexpa. (D. Kuštro/glas-slavonije.hr)