Nakon što su osvojila zlatne medalje na Concours de Mondial Bruxelles 2013, Vina Laguna Festigia Cabernet Sauvignon berba 2010. i Vina Laguna Festigia Castello, berba 2011., osvojila su zlatne medalje i na Emozioni dal mondo: Merlot e cabernet insieme, tradicionalnom ocjenjivanju crnih vina koje je održano u Bergamu u Italiji, izvijestili su iz vinarije Vina Laguna.

Na jednom od najutjecajnijih svjetskih ocjenjivanja vina, ove je godine 81 sudac ocjenjivao 209 uzoraka vina iz 17 zemalja.

Iz vinarije navode kako su nagrađena vina Vina Laguna Festigia napunjena u 2013. godini te predstavljaju izvrstan potencijal za odležavanje pa su uvjereni da je ovo, kako kažu, “tek početak zlatnog niza za ova vina”.

Vina Laguna Festigia Cabernet Sauvignon dobiva se iz vinograda s osunčanih položaja Mornarica u blizini mora, što osigurava stalno strujanje zraka za najtoplijih ljetnih dana.

Vina Laguna Festigia Castello je kupaža merlota, cabernet sauvignona i syraha i dobiva se iz vinograda na istarskoj crvenici s najboljih položaja za zasebnu sortu.

Vina su podatna i mekana, dugotrajnog okusa, te karakteristične istarske svježine i elegancije, idealni izbor za mesna pečenja ili zrele sireve, ističe se u priopćenju.