“većina kupaca poštuje propisane mjere i pridržava ih se, a tako pokazuju odgovornost i solidarnost te smanjuju mogućnost širenja virusa”

Ana, hipermarket Tommy, Split
#najboljikadjenajteze

Koliko nam se pojavom pandemije uzrokovane koronavirusom iz temelja promijenila svakodnevica nije potrebno posebno isticati. Nužno je, međutim, ponoviti koliko je sada više no ikada redovna opskrba stanovništva robom široke potrošnje ključna za koliko toliko normalno funkcioniranje društva u ovoj izvanrednoj situaciji.

Odlučili smo stoga provjeriti kako su se u svemu tome snašli ljudi koji su, uz zdravstvene djelatnike, u pravom smislu na prvoj crti obrane svih nas. Slijedom toga donosimo priče naših trgovaca koji daju sve od sebe i rade marljivo kako bi nam osigurali prijeko potrebne namirnice.

Ana Smoljić, voditeljica blagajni u hipermarketu Tommy, Solin
“Dnevna poslovna rutina nam se svakako promijenila jer smo morali početi primjenjivati sve propisane preventivne mjere. Naša tvrtka zaštitila je i kupce i nas zaposlenike, a čak su primijenjene i dodatne zaštitne mjere. Pored sredstva za dezinfekciju i zaštitnih maski, na blagajnama su uvedene zaštitne pregrade te je omogućena smanjena cirkulacija gotovog novca stimuliranjem beskontaktnog plaćanja. Unutar prodajnog prostora mora se poštivati propisani razmak između kupaca, a kod samoposlužnih tzv. ‘brzih’ blagajni potrebna je i dodatna dezinfekcija ruku, što ponekim kupcima smeta jer isto moraju napraviti i pri ulasku u prodavaonicu. Ipak, većina kupaca poštuje propisane mjere i pridržava ih se, a tako pokazuju odgovornost i solidarnost te smanjuju mogućnost širenja virusa.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!