Teško nam je, ali držimo se izreke: ‘Što se mora, nije teško’

Irena K., Lonia
#najboljikadjenajteze

Koliko nam se pojavom pandemije uzrokovane koronavirusom iz temelja promijenila svakodnevica nije potrebno posebno isticati. Nužno je, međutim, ponoviti koliko je sada više no ikada redovna opskrba stanovništva robom široke potrošnje ključna za koliko toliko normalno funkcioniranje društva u ovoj izvanrednoj situaciji.

Odlučili smo stoga provjeriti kako su se u svemu tome snašli ljudi koji su, uz zdravstvene djelatnike, u pravom smislu na prvoj crti obrane svih nas. Slijedom toga donosimo priče naših trgovaca koji daju sve od sebe i rade marljivo kako bi nam osigurali prijeko potrebne namirnice.

Irena K., Lonia
“Naša dnevna poslovna rutina se puno promijenila budući da moramo raditi sukladno strožim mjerama. Teško nam je, ali držimo se izreke: ‘Što se mora, nije teško’. Reakcije kupaca su različite, a većina ih se pridržava uputa. One mušterije koje ih se ne pridržavaju moramo upozoriti. Najteže nam je raditi pod maskicama jer se teško diše, a s rukavicama nam je problem brojati novac na blagajni. Dodatno nam otežava i činjenica da, uz sav posao, moramo paziti na mušterije i razmak među njima.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!