Namirnice iz Metroa na najprestižnijem gastronomskom natjecanju na svijetu

Reprezentacija Norveške pobijedila na kulinarskom natjecanju Bocuse d’Or 2015

Bocuse d’Or, najprestižnije kulinarsko natjecanje na svijetu, okupilo je 27. i 28. siječnja u Lyonu reprezentacije iz 24 zemlje.

Metro Cash & Carry bio je zadužen osigurati meso i ribu vrhunske kvalitete kako bi kuhari mogli pokazati svoje umijeće i pripremiti vrhunske specijalitete, izvijestili su iz Metro Cash & Carry Hrvatska.

Nakon dva dana natjecanja pred 2.700 navijača iz cijelog svijeta, žiri je zlatnu medalju dodijelio norveškoj reprezentaciji koju su činili Ørjan Johannessen i Jimmyju Øienu. Sa svega devet bodova manje, srebro je osvojila američka ekipa, a treće mjesto zauzela je reprezentacija Švedske. Posebnu nagradu za riblje jelo osvojio je Hideki Takayama iz Japana, a za jelo od mesa Matti Jamsen iz Finske.

Za pobjedničku ekipu Metro je osigurao svježe meso biserke iz slobodnog uzgoja i skandinavsku riječku pastrvu.

“Mi dijelimo filozofiju i strast u potrazi za kulinarskim savršenstvom koje pokazuju sudionici Bocuse d’Or. Velika nam je čast što smo bili dijelom ovog natjecanja i što smo pokazali jedinstvene mogućnosti Metro-a u svijetu gastronomije”, izjavio je Olaf Koch, predsjednik tvrtke Metro, koji je, u ime glavnog sponzora i partnera natjecanja, pobjedniku uručio nagradu.

Bocuse d’Or je kulinarsko natjecanja svjetskih chefova koje se od održava svake dvije godine u Lyonu, rodnom gradu osnivača Paula Bocusea. Predstavnici Norveške osvojili su zlato na Bocuse d’Oru čak pet puta, a na podiju su se našli devet puta.