Nescafé ove godine obilježava 75. godišnjicu svog postojanja kao vodeći brend na svjetskom tržištu u kategoriji instant kava, izvijestili su iz Nestléa.

Nakon 75 godina od lansiranja Nescaféa svake sekunde se popije više od 5500 šalica ovog napitka. Nescafé, brend tvrtke Nestlé koja je još davne 1938. izmislila topivu kavu, danas drži 43 posto udjela na hrvatskom tržištu u tom segmentu.

“Slavimo bogatu povijest i nasljeđe Nescaféa, prve topive kave na svijetu koja je tijekom 75 godina svog postojanja sačuvala prepoznatljiv okus. Nescafé je danas prisutan u 180 zemalja, a s obzirom na vodeću poziciju u kategoriji proizvođača kave, planiramo nastaviti s ekspanzijom”, istaknuo je Carsten Fredholm, voditelj Nestléove strateške poslovne jedinice za piće.

Nescafé je nastao uslijed Svjetske ekonomske krize 1929. kada je tadašnji čelnik tvrtke Nestlé, Louis Dapples, dobio zadatak da kavu nagomilanu u skladištima u Brazilu pretvori u topive kocke kave. Tri godine istraživanja pokazale su kako kava pretvorena u prašak, dulje zadržava svoj okus. Kao rezultat toga, 1938. godine nastala je prva topiva kava na svijetu – Nescafé.

Koliko je kava dio naše svakodnevice govori i činjenica da je upravo kava drugi najkorišteniji proizvod na svijetu, nakon nafte. Upravo zato Nescafé svoj asortiman prilagođava ukusima lokalnih potrošača, pa ne čudi činjenica kako u svijetu postoji više od 200 različitih okusa Nescaféa, ističu iz Nestléa.