Švicarska tvrtka obustavila je isporuku proizvoda koji sadržavaju meso od njemačkog dobavljača. Nestle je posljednja u nizu prehrambenih kompanija koje su otkrile tragove konjskog mesa u svojim mesnim proizvodima

Nestle, najveća svjetska prehrambena kompanija, uklonila je tjesteninu s govedinom s polica u Italiji i Španjolskoj nakon što su analizom otkriveni tragovi konjskog DNK, piše BBC.

Švicarska tvrtka obustavila je isporuku proizvoda koji sadržavaju meso od njemačkog dobavljača. Nestle je posljednja u nizu prehrambenih kompanija koje su otkrile tragove konjskog mesa u svojim mesnim proizvoda.

Glasnogovornik kompanije je rekao da je količina konjske DNK mala, ali iznad 1%. Prošlog su tjedna iz kompanije priopćili da njihovi proizvodi ne sadrže konjsko meso.

Nestle je povukla svoje Beef Ravioli i Beef Tortellini iz prodaje u Italiji i Španjolskoj. Lasagne a la Bolognaise Gourmandes, smrznuti proizvod za catering tvrtke koje se proizvode u Francuskoj, također će biti povučene s tržišta. (Banka.hr)