centroproizvod-zacin-c-large1Švicarski prehrambeni gigant Nestlé službeno je zaključio preuzimanje poslovanja Centroproizvoda, vodećeg proizvođača hrane u Srbiji, izvijestili su danas iz Nestléa.

Kako se pojašnjava, preuzimanje Centroproizvoda obuhvaća njihove kulinarske proizvode (suhi začini, dodaci jelima, juhe, preljevi i umaci), konditorske proizvode (namazi i čokoladne table) i napitke (čokoladni napitci i čajevi).

Preuzimanjem srpske kompanije Nestlé planira unaprijediti svoj potencijal za rast kroz spajanje jake robne marke Centroproizvoda i lokalne proizvodnje sa svojim kapacitetima za inovaciju i unaprjeđenja. Već postojeći portfelj Nestlé proizvoda u Srbiji, koji obuhvaća robne marke kao što su Nescafé, Thomy, Maggi, Nesquik, Kit Kat i Nestlé sladolede, ovim preuzimanjem proširit će se na poznatu robnu marku Začin C, kao i ostale brendove iz asortimana Centroproizvoda.

“Preuzimanjem dijela poslovanja Centroproizvoda Nestlé dodatno ojačava svoju regionalnu poziciju. Svakako nam je cilj održati dobru reputaciju, koju je Centroproizvod gradio godinama, a plan je i da tvornica u Surčinu nastavi s proizvodnjom svih robnih marki koje već imaju veliko povjerenje potrošača. Također, razmatramo i mogućnost da se u toj tvornici proizvode i neki od Nestléovih proizvoda koji se trenutno uvoze”, izjavio je Marco Travaglia, predsjednik Uprave Nestlé Adriatic.