nestle-zitarice-fitness-standard-375gS dugom tradicijom žitarica za doručak i s 11 premium brendova u asortimanu Nestlé žitarice su lider na hrvatskom tržištu s 32% vrijednosnog udjela, ističu iz tvrtke Nestlé Adriatic.

Najprodavaniji proizvodi su Fitness 250 g i Nesquik 375 g. Hrskave Nesquik žitne loptice čokoladnog okusa napravljene su s cjelovitim zrnom i najveći su i najpoznatiji svjetski brend žitarica za djecu.

Uz navedene proizvode potrošačima se nudi još paleta brendova žitarica napravljenih s cjelovitim zrnom kao što su Nesquik Duo loptice s okusom čokolade i bijelim preljevom, hrskave Chocapic žitne školjkice s posebno jakim okusom čokolade, te Chocapic Duo ukusne žitne školjkice s okusom čokolade i bijele čokolade.

Tu su još i Cookie Crisp žitni kolačići s komadićima čokolade, Cini Minis žitarice začinjene cimetom, Honey Cheerios žitarice obogaćene medom i Frutina žitarice sa sušenim jabukama i voćem.

Asortiman zaključuju Fitness žitarice koje sadrže 10 vitamina i minerala, Fitness Fruits žitarice s dodatkom tropskog voća, Fitness Chocolate žitarice s preljevom od čokolade, Fitness Honey&Almonds žitarice s medom i bademima, a u ponudi se još nalaze i standardni Corn Flakes i Gold Flakes s medom i kikirikijem te dvije vrste mueslija – Traditional i Tropical.

Nestlé žitarice na tržištu se nalaze u pakiranjima od 225 g – 375 g te također i u “economy” pakiranjima od 500 g. Osim za doručak, iz ovog švicarskog proizvođača nude i proizvode za međuobrok – Fitness i Nesquik žitne pločice koje su također od cjelovitog zrna te su dostupne u četiri okusa: Fitness žitna pločica (obična), Fitness žitna pločica s čokoladom, Fitness žitna pločica s jagodama i Fitness žitna pločica s čokoladom i okusom lješnjaka. Nestlé žitne pločice mogu se pronaći u pakiranjima od 25 g (Nesquik) i 23,5 g (Fitness okusi).

Nestlé žitarice su prisutne u svim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, u velikim i malim formatima te drogerijama, dok se pojedini okusi Fitness žitnih pločica mogu kupiti i na kioscima Tiska. Trgovcima preporučuju svoje proizvode jer su premium kvalitete, ukusni te vodeći u kategoriji žitarica za doručak.

“Razne promocije na proizvodima, koje imamo u određenim periodima, čine ih posebno atraktivnim i za potrošače te time ujedno osiguravaju trgovcima veću prodaju u toj kategoriji. Potrošačima ih preporučujemo jer su naše žitarice napravljene s integralnim zrnom, sadrže važne vitamine i minerale te su odličan način za dobar početak dana”, ističe Ana Mikuš iz Nestléa.

Od početka rujna traje kampanja u kojoj je poznata glumica Bojana Gregorić Vejzović zaštitno lice Nesquik žitarica. Kampanja je popraćena TV oglašavanjem, POS materijalima na prodajnim mjestima, eventima diljem Hrvatske, PR-om te posebnim promocijama na prodajnim mjestima.

Od nadolazećih aktivnosti ističu lansiranje novog proizvoda, Fitness Dark Chocolate 325 g. Usto, Nestlé žitarice u suradnji s Konzum sudjeluju u humanitarnoj akciji udruge Europa Donna Hrvatska u borbi protiv raka dojke.

Za tu priliku na policama Konzuma bit će dostupno posebno pakiranje Fitness 375 g Pink Ribbon, a za svaku kupovinu tog proizvoda Nestlé donira 1 kn.