kik-logo-zgrada-midiSrednjoročni plan je otvaranje 100 trgovina u Hrvatskoj, rekao je Petar Burazin, direktor KiK-a u Hrvatskoj za Lider

Njemački diskonter tekstila KiK u velikoj je ekspanziji na hrvatskom tržištu. Nakon što su lani u kolovozu otvorili prvu testnu trgovinu u Biogradu na Moru, prvi aktivni val otvorenja počeo je u rujnu, a do kraja 2011. godine otvorili su 20 trgovina, s prosječnom površinom od 600 metara četvornih, piše u nedjelju Lider.

“Do kraja ove godine planiramo otvoriti još 20 trgovina, dok nam je srednjoročni plan, otvorenje 100 trgovina hrvatskom tržištu” kaže Petar Burazin, direktor KiK-a u Hrvatskoj za Lider.

“S prodajom u Hrvatskoj smo izuzetno zadovoljni i ona premašuje sva naša očekivanja. Ovo je još jedan dokaz, da su hrvatski kupci u stanju prepoznati odličnu kvalitetu za povoljnu cijenu. Upravo se spremamo za početak akcije u kojoj ćemo pokazati što mislimo o povećanju poreza u Hrvatskoj”, kaže Burazin.

Inače, KiK posluje s preko 3.000 filijala diljem Njemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Bugarske, Slovačke i Hrvatske. Godišnje otvara otprilike 200 novih poslovnica. Poduzeće sa sjedištem u njemačkom Bönenu ostvaruje godišnji promet od preko milijardu eura. (Lider)