KiK, europski tekstilni diskonter u četvrtak će u pet hrvatskih gradova (Zagreb, Solin, Sisak, Slavonski Brod i Osijek) otvoriti svoje trgovine. Također, za sljedećih nekoliko godina najavljuju širenje mreže poslovnica na sto lokacija.

kik-prodavaonica-largePetar Burazin, direktor KiKa u Hrvatskoj predviđa velike šanse za razvoj.

“Koncept KiKa je već u Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Sloveniji i Slovačkoj od strane kupaca jako dobro prihvaćen. Hrvatsko gospodarstvo raste, a mi se veselimo izazovu što ćemo KiKov koncept etablirati na još jednom tržištu i nove kupce uvjeriti da kvalitetno dobra moda i tekstil za svakodnevnu upotrebu ne mora biti skupa”, smatra Burazin.

Tekstilni diskonter svojim kupcima nudi širok i povoljan asortiman kvalitetno dobrih ženskih, muških i dječjih proizvoda.

Ponudu zaokružuju donje rublje i čarape, kućni tekstil, ukrasi, poklon i trend proizvodi svojim povoljnim cijenama.

KiK odgovara svim dobnim skupinama iako su ciljana skupina obitelji, majke s djecom kao i lovci na povoljno. Na njemačkom KiK znači “kupac je kralj”.
Od preko 3000 trgovina u Europi poduzeće posluje s više od 2500 u Njemačkoj i 500 filijala u inozemstvu te slovi kao cjenovni predvodnik na europskom tržištu.

Prva KiK poslovnica otvorena je 1994. godine u njemačkom Düsseldorfu, dok danas posluje diljem Njemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Bugarske i Slovačke.

Godišnje otvara oko 200 novih poslovnica. Poduzeće sa sjedištem u njemačkom Bönenu ostvaruje godišnji promet od preko milijardu eura.

U tekstilom trgovanju u Njemačkoj KiK se nalazi unutar deset najvećih ponuđača i slovi kao najveći tekstilni diskonter zemlje. (Lider)