NLB i Banka Celje odustale od prodaje 15 posto dionica Mercatora

Dvije slovenske banke u većinskom vlasništvu države objavile su u ponedjeljak da odustaju od prodaje svojih 15 posto dionica Mercatora jer nisu zadovoljne prispjelim neobvezujućim ponudama

Dvije slovenske banke u većinskom vlasništvu države – Nova Ljubljanska banka i Banka Celje objavile su danas da odustaju od prodaje svojih 15 posto dionica Mercatora jer nisu zadovoljne prispjelim neobvezujućim ponudama.

“Nismo zadovoljni elementima prispjelih ponuda i uvjetima i odustajemo od prodaje Mercatorovih dionica”, objavile su u priopćenju Nova Ljubljanska banka i Banka Celje.

Tvrtka Arkas, koja je za šest banaka koje imaju 21 posto dionica Mercatora organizirala prikupljanje neobvezujućih ponuda, objavila je da će tih šest banaka nastaviti s postupkom prodaje.

Nova Ljubljanska banka i Banka Celje, koje imaju u vlasništvu 15 posto Mercatorovih dionica, formalno nisu bile dio konzorcije šest banaka, ali su s Arkasom koordinirali prodajne aktivnosti.

“Postupak prodaje 21 posto dionica se nastavlja normalno. Sada treba formirati kraću listu ponuda, a nakon toga uslijedio bi dubinski pregled (due dilligence) koji bi omogućila uprava Mercatora”, izjavio je danas za Slovensku tiskovnu agenciju STA Uroš Marter, predstavnik Arkasa.

Do 8. veljače za kupnju dionica Mercatora prispjelo je osam neobvezujućih ponuda, a tko su ponuditelji za sada nije službeno objavljeno. (H)