noc-muzeja-largeEdukativan pivski program i vrhunsko pivo obećavaju nezaboravnu Noć muzeja u Zagrebačkoj pivovari; posjetitelji su pozvani da sudjeluju u formiranju postava pivovare doniranjem starijih predmeta vezanih uz pivarstvo i povijest Zagrebačke pivovare

Zagrebačka pivovara i ove godine priprema ugodno iznenađenje mnogobrojnim posjetiteljima Noći muzeja atraktivnim zabavno-edukacijskim programom koji će se odvijati 27. siječnja od 18.00 do 01.00 sat u pivnici K pivovari u Ilici 222.

Uz poznatog ljubitelja piva Darka Janeša posjetitelji će se ponovno imati priliku upoznati s proizvodnim procesom piva i njegovim sastojcima te pogledati novine iz 1892. godine u kojima je objavljena vijest o osnutku Zagrebačke pivovare, atraktivnu izložbu o pivskim svecima i likovnim radovima na temu Božićnog piva posljednjih 20-ak godina te izložbu arhivskih etiketa piva.

Uz izložbu radova na temu Božićnog piva i kolekcije starih etiketa iz povijesti Zagrebačke pivovare, posjetitelji se i ove godine imaju priliku uključiti u formiranje stalnog postava pivovare kojim se žele prikazati stariji predmeti vezani uz pivarstvo i povijest Zagrebačke pivovare. Svatko tko donese takav predmet, bit će prigodno nagrađen.

Osim izložbi, posjetitelji će moći pogledati i film o Zagrebačkoj pivovari i proizvodnji piva, naučiti tradicionalni ritual točenja Stelle Artois te uživati u pivskim zalogajima uz omiljeno pivo po promotivnim cijenama. Svi ljubitelji piva u “Ožujsko beer shopu” pronaći će mnogobrojne pivske rekvizite po povoljnim cijenama.

Uspješnost dosadašnjih programa Zagrebačke pivovare u Noći muzeja potvrđuje činjenicu da Zagrebačka pivovara predstavlja nezaobilazan sadržaj u kulturnoj ponudi ove velike manifestacije, u sklopu koje je pivovaru prošle godine posjetilo više tisuća posjetitelja, ističu iz Zagrebačke pivovare.